Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Duality 322: Το CERN , ο Κόσμος και οι Βλάκες


C.E.R.N. - Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire ή αλλιώς Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών. Το CERN απασχολεί σήμερα περίπου 3.000 μόνιμους εργαζόμενους, ενώ περίπου 6.500 επιστήμονες και μηχανικοί (που αντιπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 διαφορετικές εθνικότητες), περίπου το μισό της κοινότητας της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, δουλεύουν σε πειράματα που οργανώνονται από το CERN. Ιδρύθηκε το 1954 και οι 12 ιδρυτικές χώρες μέλη του είναι Βέλγιο, Γαλλία ,Γερμανία, Δανία ,Ελβετία ,Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία Νορβηγία, Ολλανδία ,Σουηδία ,Γιουγκοσλαβία (αποσύρθηκε το 1961) Από την ίδρυση του το 1954 το CERN δέχεται συνεχώς νέα μέλη.

Παρόλο που στην ονομασία του λέγεται «οργανισμός πυρηνικών ερευνών» έχει αποδιωχθεί ότι δεν ασχολείται μονό με την ατομική και πυρηνική φυσικής .για παράδειγμα στο CERN εργαζόταν, ως έκτακτος ερευνητής, ο Τιμ Μπέρνερς Λι (Tim Berners-Lee), ο επινοητής του Παγκόσμιου Ιστού, της δημοφιλέστερης, σήμερα, υπηρεσίας του Διαδικτύου. Η κύρια λειτουργία του αφορά την παροχή επιταχυντών σωματιδίων και άλλων υλικοτεχνικών υποδομών που χρειάζονται για την πειραματική έρευνα στο πεδίο της φυσικής υψηλών ενεργειών. Στο CERN λειτουργούν επομένως πολλοί επιταχυντές, ένας εκ των οποίων είναι ο πελώριος Super Proton Synchroton (SPS), ή LHC (Μέγας Επιταχυντής Ανδρονίων), ο οποίος αναπτύσσεται σε υπόγεια κυκλική σήραγγα 27 χιλιομέτρων που επιτρέπει στα πρωτόνια να επιταχύνονται στα 400 GeV, δηλαδή σε πολύ υψηλές ενέργειες.
Ο LHC (Μέγας Επιταχυντής Ανδρονίων), είναι ο μεγαλύτερος με μέγιστη ενέργεια επιταχυντής στον κόσμο. Ο επιταχυντής θα χρησιμοποιείται κυρίως για την έρευνα φαινομένων που θα προκύψουν από τη σύγκρουση δεσμών πρωτονίων-πρωτονίων, σε πολύ μεγάλες ενέργειες. Από αυτές τις συγκρούσεις πρωτονίων , ελπίζεται , να σχηματισθεί σωματίδιο Χιγκς (Higgs Boson).
Η επιβεβαίωση της ύπαρξης του μποζόνιου του Χιγκς θα διευκόλυνε τους φυσικούς στην αναζήτηση μιας Ενοποιημένης Θεωρίας, η οποία θα συνδύαζε τρεις από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, με εξαίρεση τη βαρύτητα (ηλεκτρομαγνητισμός, ισχυρή και ασθενής πυρηνική δύναμη).Το αμφιλεγόμενο σωματίδιο Χιγκς «αναζητείται» ακόμη ώστε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «πως ήταν ο κόσμος κατά τη διάρκεια του πρώτου τρισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου της Μεγάλης Έκρηξης» ή «τι είναι η σκωτηνει υλη» και άλλες πολλές ερωτήσεις που γενικά αφορούν το πώς και γιατί έφτασε ο κόσμος-σύμπαν να είναι αυτό που είναι σήμερα . Ακόμη να εξηγηθεί γιατί το σύμπαν(και εμείς μαζί!) αποτελείτε από υλη και όχι αντιύλη , αφού στην αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος δημιουργήθηκαν σε ίσες μάζες .Και από το σύνολο όλων αυτών των ερωτήσεων και άλλων πολλών για το πως δημιουργήθηκε επιτέλους η «αλυσίδα» της εξέλιξης του κόσμου.
Ωραίες ερωτήσεις δεν συμφωνείται; Δεν θα ήταν πιο ωραίες όμως οι απαντήσεις αυτών των ερωτήσεων; Να μάθουμε επιτέλους ποιοι είμαστε , πως φτάσαμε μέχρι εδώ , και κυρίως ποια ήταν  η αρχή το κόσμου μας;
Θα νομίζατε ότι το κείμενο τελειώνει εδώ , και φυσικά να το νομίζατε  γιατί δεν σας προϊδέασα σχεδόν καθόλου. Αλλά το κυρίως θέμα του άρθρου εδώ αρχίζει.
Μάρτιος 2008, ο Walter L. Wagner και ο Luis Sancho, φυσικοί (τρομάρα τους )καταθέτουν μήνυση στο δικαστήριο της Χαβάης στην Χονολουλού, και όχι σε κάποιο ευρωπαϊκό (;) δικαστήριο ,ζητώντας να σταματήσει το πείραμα στο CERN .Γιατι; Γιατι όπως υποστηρίζουν ο επιταχυντής αυτός θα δημιουργήσει μια μινι- μαύρη τρυπά η οποία θα φάει όλη τη Γη !!!!!!!
Είναι πραγματικά γέλιο , άνθρωποι να δημιουργούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και να τα εφαρμόζουν στην  πραγματικότητα τρομοκρατώντας τους ανθρώπους την στιγμή που , από στο ίδιο το CERN έχουν ήδη 2! Εκθέσεις που επιβεβαιώνουν την ασφάλεια της λειτουργιάς του και με μια τρίτη καθ’ οδόν (2008) !!τώρα είναι έτοιμη!!
Ο κ. Γουάγκνερ, όμως, θεωρεί πως αυτή η άποψη είναι μέρος μιας προπαγάνδας και τονίζει ότι η έκθεση ασφαλείας του CERN είναι «εγγενώς λανθασμένη» και ήρθε καθυστερημένα.
 Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γουάγκνερ κατέθεσε μήνυση. Το έκανε το  1999 και το 2000 για να αποτρέψει τη λειτουργία από το Εθνικό Εργαστήριο Μπρουκχέιβεν του σχετικιστικού επιταχυντή βαρέων ιόντων. Ο επιταχυντής λειτουργεί από το 2000 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ο παραλογισμός τέτοιον ανθρώπων δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο στον τομέα της φυσικής . Στα εργαστήρια του Λος Αλαμος, για παράδειγμα, πριν από τη δοκιμή της πρώτης πυρηνικής βόμβας, υπήρχε φόβος ότι η έκρηξη θα έβαζε φωτιά στην ατμόσφαιρα!!!τι έγινε ;φυσικά  ΤΙΠΟΤΑ  αφού η ατμόσφαιρα υπάρχει ακόμα!!!
 Ο Νίμα Αρκάνι Χαμέντ του Πανεπιστημίου του Πρίνστον έρχεται να απαντήσει στις ανησυχίες αυτών των 2 μεγάλων παιδιών, όπου η φαντασία τους οργιάζει ,ότι  «Αυτό που θα συμβεί στο πείραμα του CERN λαμβάνει χώρα 100.000 φορές τη μέρα στην ατμόσφαιρα με τη σύγκρουση της κοσμικής ακτινοβολίας πάνω της»
Τελικά η απόφαση εκδικάστηκε και κρίθηκε από έναν και μονό δικαστή υπέρ των Walter L. Wagner και  Luis Sancho!!Ευτυχώς τα δικαστήρια της Χαβάης δεν έχουν δικαιοδοσία έναντι ενός διακυβερνητικού οργανισμού στην Ευρώπη και έτσι μπορούν να συνεχίσουν το πείραμα τους οι επιστήμονες στο CERN.
Φυσικά , το κείμενο δεν τελειώνει ούτε εδώ αφού είχαμε και ανακοινώσεις του τότε πλανητάρχη G W Bush ότι είναι ικανοποιημένος με την απόφαση και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την απόφαση του δικαστή J. Michael Seabright και αν χρειαστεί, πράγμα που απεύχεται, θα την επιβάλλουν( να και οι απειλές).Ο πιο αποδειγμένος βλάκας στην ιστορία των ΗΠΑ τι άλλο θα μπορούσε να κάνει από το να συμφωνήσει και να τρομοκρατήσει περισσότερο τον λαό του ,υποστηρίζοντας την απόφαση αυτή.


Βέβαια όπως είπε και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν «δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος ».και όπως καταλάβατε επειδή η βλακεία δεν έχει σταματημό ,και δεν θα μπορούσε να μην παρέμβει  ο ένας από τους πολλούς πανΊβλακες που έχουμε εδώ στην Ελλάδα .Ο …έλα δεν μπορείτε να μαντέψετε μήπως και δεν φάμε και εμείς κανένα εξώδικο ;Είναι ο batman της Ελλάδος ή μάλλον καλυτέρα (επειδή δεν θέλει να των λεμέ έτσι) ο superman μας ;;Ε δεν είναι άλλος από τον Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμο ! Ναι καλά διαβάζετε  ! Δήλωσε ότι «είναι καλό σημάδι σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς να βλέπουμε να συγκλίνουν οι νόμοι και το θέλημα των ανθρώπων με τους νόμους και το θέλημα του Θεού. Είπε ακόμα πως ελπίζει η Ελληνική πολιτεία να παραδειγματιστεί από τους φίλους μας τους Αμερικάνους και να εγκαταλείψει την ιδέα περί συμφώνου συμβίωσης και μοιχείας »…Ότι θέλει λέει και όπως των συμφέρει .Αυτό είναι κλασικό παράδειγμα ,για δούμε πως η θρησκεία σαμποτάρει την επιστήμη .Αν σαν άνθρωποι δείξουμε πως φτιάχτηκε ο κόσμος μας , πολύ απλά θα καταρρεύσει η κάθε θρησκεία αφού αποδεικνύετε ότι ο θεός τους δεν έπαιξε απολύτος κανένα ρόλο στην δημιουργία του κόσμου (όχι ότι τώρα έχουν τις ατράνταχτες αποδείξεις , αλλά ας τους αφήσουμε να νομίζουν ότι κατέχουν την γνώση(;)).     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου