Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Duality 322 : Μερικές μικρές αλήθειες ...

-->
5/10/09 – Εκλέγετε ως κυβέρνηση της Ελλάδας το ΠΑ.ΣΟ.Κ., , με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, και  με ποσοστό 43,9% και 160 από τις 300 βουλευτικές έδρες. Το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Παπακωνσταντίνου. Οι υποσχέσεις που έδωσαν ήταν ότι οι μισθοί δεν θα πειραχτούν , θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις , και…..και ….και νομίζω για κάτι λεφτά έλεγε που θα έφερνε , θα έβρισκε;..δεν κατάλαβα ακριβώς .ρωτήστε αυτόν που έγραψε τα κείμενα …
22/10/09 –Λίγες μέρες μετά...( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ+3 σε Τ+10.
  Με αυτόν τον τρόπο άνοιγε την πόρτα στους «σορτάκηδες» που μπορούσαν να πουλάνε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα ( από 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών)...μόλις στις (8/4/2010) επιβλήθηκε ο διακανονισμός των short selling σε μια μόνο ημέρα (Τ+1)
Με το καλημέρα δηλαδή άνοιξαν την πόρτα στους κερδοσκόπους …λίγοι το ήξεραν τότε . Όποτε τώρα που το ξέρουν πολλοί ελάτε να γιορτάσουμε το πρώτο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ ως νέα κυβέρνηση …
Όποιος δεν κατάλαβε τι έγινε πρέπει να είναι ακόμα ένας ευτυχισμένος Έλληνας..Όσοι καταλάβατε ,συνεχίστε να παίρνεται τα χαπάκια σας γιατί έχει ακόμα καλύτερα παρακάτω..Όμως επειδή πρέπει να εκτελέσω το καθήκον μου σαν blogger θα εξηγήσω εν ολίγοις τι έγινε με το πρώτο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ..
Λοιπόν , παίρνοντας οι κερδοσκόποι αυτά τα ομόλογα (παράνομα) από εκεί που είχαν περιθώριο να τα επιστρέψουνε σε 3 μέρες το αλλάξανε και το κάνανε σε 10 μέρες(η Ελλάδα πάντα προσέχει τα παιδία της..).Και αφού τα ξαναγόραζαν τα πουλούσαν σε χαμηλότερη τιμή
..Τα αποτελέσματα αυτών αγοραπωλησιών ήταν δυο..
1)Οι τιμές των spreads ,όπως ήταν φυσικό , έφτασαν στα ύψη ειδικά από εκείνη την περίοδο μέχρι πριν κάτι μέρες..δηλαδή από 100 μβ ή 1% σε 450 μβ ή 4,5%...αυτά είναι τα επιτόκια..
2)Και επειδή η δουλειές δεν γίνονται τσάμπα ,το κόστος αυτής της στημένης <<ζημιάς>> εκτιμάτε σε πολλά δισεκατομμύρια .Που φυσικά ποιός θα τα πληρώσει ;; ΕΣΥ!!Και που θα τα δώσει; Σε αυτούς που πήραν τα Ελληνικά Ομόλογα ..
Όποιοι συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε και έχετε αυτό το ηλίθιο χαμόγελο, είστε σε καλό δρόμο συνεχίστε παρακάτω …τώρα… σε όσους τελείωσαν τα χάπια , πηγαίνετε μια βόλτα στο πιο κοντινό φαρμακείο ή όσοι δεν αντέξατε το πρώτο μικρό σοκ (καρδιά, εγκεφαλικό, πίεση…) θα σας καθησυχάσω λέγοντας ότι αυτό το σκάνδαλο ΜΑΛΛΟΝ δεν είναι η ώρα του να βγει γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε πόσο έγκυρο είναι .. ο χρόνος θα δείξει …
04/03/2010 – Εφαρμογή του 21% ΦΠΑ , περικοπές σε επιδόματα στο δημόσιο , και άλλα πολλά μέτρα. Στροφή 180 δηλαδή από τις υποσχέσεις..
Αυτά ήταν τα μέτρα που αποφάσισαν και πήραν σε συνεργασία με την Ε.Ε. για την αποφυγή της χώρας από την χρεωκοπία  ώστε να σωθούμε όλοι ...Όλοι;;

Το δάνειο που θα περνάμε από αυτά τα μέτρα θα ήταν 30,000,000,000 με επιτόκιο σταθερό περίπου 5%. Για έναν περίεργο λόγο δεν φτάνανε αυτά τα χρήματα ή καλύτερα, τα χρήματα φτάνανε αλλά τα μέτρα όχι…
28/04/2010 – Παρακολουθώντας το χρηματιστήριο από την επόμενη μέρα των εκλογών ακολουθεί μια συνεχή περίεργη πτώση .Φτάνοντας στην σημερινή ημερομηνία το χρηματιστήριο σημειώνει πτώση -7%. Όπως βλέπεται και στο γράφημαΕπίσεις τα spreads δηλαδή τα επιτόκια που θα δανειστεί η Ελλάδα φτάνουν στις 1000+ μονάδες βάσεις ή καλύτερα για να καταλάβετε αν δανειζόμασταν θα παίρναμε δάνειο με επιτόκιο 10% το λιγότερο, την ίδια ώρα που η Εθνική Τράπεζα μπορούσε να δανειστεί με 1+% επιτόκιο..

29/04/2010 – Το κλιμάκιο Ε.Ε./ΔΝΤ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση τα εξής μέτρα (που σημειωτέων , εμείς σαν τις γνωστές πουτάνες σίγουρα θα τα πάρουμε) :
-Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα
-επιπλέον περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα
-μείωση υψηλών συντάξεων(μάλλον για πάνω από 1400-1500€)
-αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 21% που ήταν 19% πριν κάτι μήνες
-ακόμη υψηλότερους φόρους σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα
-εξίσωση ορίων συνταξιοδότησης αντρών-γυναικών
Την ίδια μέρα το χρηματιστήριο μετά από την συνεχή πτωτική πορεία του , σημειώνει άνοδο +6,48% στις 2:00μ.μ. ..
Σήμερα 1 ΜΑΙΟΥ 2010 ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , ΚΑΤΣΕΛΗ ,  ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .
Ακόμα πολλοί μιλάνε ότι με την απόφαση αυτή(ΔΝΤ) εμπλέκονται οι Αμερικάνοι . Δηλαδή μέσο των αποφάσεων για την οικονομίας οι Αμερικάνοι μπορούν να πάρουν και πολιτικές αποφάσεις. Όχι … ακριβώς έτσι …κοιτάξτε την αλυσίδα σε μια σειρά αποφάσεων. Πρώτα όμως ας δούμε τους 3 βασικούς κανόνες του παιχνιδιού:
1)      Έχουμε και λέμε , το Ευρωπαϊκό σύνταγμα ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΙ σε οποιοδήποτε μέλος της ΕΕ να «επιβάλει» σε άλλη χώρα μέλος της ΕΕ οποιοδήποτε μέτρο , και γενικά απαγορεύει να εμπλέκεται μια χώρα με τα εσωτερικά της άλλης.
2)      ΔΝΤ- Το διεθνές νομισματικό ταμείο είναι σαν μια τράπεζα που δανείζει λεφτά σε άλλες χώρες, παγκοσμίως. Όσοι επιμένουν ότι είναι οργανισμός..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΝΕΥΤΕΤΩ .Για να επιβιώσει αυτή η επιχείρηση έχει «εκδώσει μετοχές» ή καλύτερα κάθε χώρα που είναι μέλος του κατέχει κάποιο ποσοστό. Ενδεικτικά ορίστε κάποια από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε δικαίωμα ψήφου :
United States   -     16.74%
United Kingdom  - 4.85%
Saudi Arabia    -     3.16%
Japan          -           6.01%
France        -           4.85%
China          -           3.65%
Germany          -             5.87%
(Σημείωση :Αν για οποιονδήποτε λόγο έχετε αμφιβολίες για τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και μόνοι σας από το επίσημο site του ΔΝΤ http://www.imf.org/external/np/sec/memdir/members.htm#3)
Αυτό το δικαίωμα ψήφου , είναι για τις αποφάσεις που θα πάρει αυτή η ΤΡΑΠΕΖΑ σε ζητήματα όπως η χορήγηση δανείου σε χώρες . Οι αποφάσεις του ΔΝΤ οφείλουν να λαμβάνονται με πλειοψηφία 85%.
3)Το Ελληνικό Σύνταγμα ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χωρά και ξένος πολιτικός να επεμβαίνει στα εσωτερικά τις χώρας μας.
Ας πάμε τώρα στην αλυσίδα μας.
Η Ελλάδα παρουσιάζει έλλειμμα ρευστότητας και ζητάει-ψάχνει δανειστές. Αλλιώς σταματάει να δίνει μισθούς σε 1.000.000 δημόσιους υπαλλήλους και ότι άλλες δαπάνες έχει..
Ο υπουργός οικονομικών της ΕΕ (Ολιν Ρεν) και οι πολιτικοί του Ευρωκοινοβουλίου και όλοι οι δικτάτορες της ΕΕ κάνουν μια σύσκεψη εγκρίνουν κάποιο δάνειο πχ 10.000.000.000 €. Το μόνο που μένει είναι να δούνε ποιες χώρες τις ΕΕ θα δώσουν το δάνειο .
Αποφάσισαν να δώσουν η Γαλλία και η Γερμανία (δεν είναι ακριβή τα ποσά και ποιος τα δίνει) μαζί με το ΔΝΤ  2,500,000,000.00€ και 2,500,000,000.00€ και 5,000,000,000.00 € αντίστοιχα ( όπως έβαλα αυθαίρετα το ΔΝΤ εγώ στο παράδειγμα έτσι μπέικε και στην πραγματικότητα)…
Επειδή όμως οι πολιτικές τις Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ Ή ΟΧΙ , δημιούργησαν ένα κλίμα μη εμπιστοσύνης προς την χώρα .Αυτές οι χώρες τώρα ζητάνε κάποια μέτρα εμπιστοσύνης από εμάς. Συγκεκριμένα το ΔΝΤ τα ζητάει. Γιατί;
Βλέπε 1) .
Τώρα πως πήρε την απόφαση το ΔΝΤ; Είναι εύκολο. Πρώτα έχουμε το θέμα. Το οποίο είναι φυσικά το δάνειο προς την Ελλάδα . Γίνεται μια ψηφοφορία με σχεδόν όλες τις χώρες εκτός από τις ΗΠΑ .Θα καταλάβετε...
Ας πούμε ότι οι χώρες αυτές ψήφησαν ΝΑΙ άρα και συγκεντρώνουν ποσοστό 83,26%.Όμως για να εγκριθεί αυτή η απόφαση πρέπει να συγκεντρωθεί ποσοστό ψήφου 85% (Βλέπε 2).Ποια χώρα λοιπόν μένει ; Οι ΗΠΑ.!Που έχει 16.74%.Πρέπει να πω και άλλα γι αυτό;
Ωραία και τι μένει τώρα; Α! ναι. Το πώς θα περάσουν αυτά τα μέτρα στην Ελλάδα. Εφόσον εμποδίζει το Ευρωπαϊκό σύνταγμα την Γερμανία και την Γαλλία βλέπε 1).Και το Ελληνικό σύνταγμα το ΔΝΤ 3).Τι μας έμεινε; Τα λαμόγια στην Βουλή. Όχι όλοι αλλά τουλάχιστον οι 160 που αποτελεί την πλειοψηφία της Βουλής και ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ , με εντολές από Παπανδρέου ή του αντιπροέδρου Πάγκαλου. Όπου και να διαφωνούν ψηφίζουν ΝΑΙ στα μέτρα . Φυσικά έναντι αμοιβής, αλλά αυτό θα το μάθουμε σε κάτι χρόνια όταν θα χρειαστεί να αλλάξουμε κυβέρνηση(εδώ βλέπε πορεία ΝΔ τα 2 τελευταία χρόνια)..
Φυσικά και παραβιάζετε το 3) . Αλλά δεν παραβιάζετε όταν πάρθηκαν τα μέτρα αυτά αλλά από την στιγμή που μπήκαν αυθαίρετα στην χώρα και ελέγχουν τα οικονομικά της χώρας…
Θέλετε και άλλα για να πειστείτε ότι οι Αμερικάνοι και Γερμανοί Γάλλοι όσοι ανήκουν με υψηλό μερίδιο ψήφου στο ΔΝΤ μπορούν ταυτόχρονα να προωθήσουν τα όποια σχέδια τους;;

Και κάτι τελευταίο και με αυτό θα τελειώσω το άρθρο.
 Όποιος ελέγχει τις οδούς μεταφοράς εμπορευμάτων ελέγχει την οικονομία. Όποιος ελέγχει την οικονομία ελέγχει την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου