Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Φιλοζωία OR NOT Φιλοζωία


Θα έλεγα φιλοζωία με μέτρο. Ως γνωστόν παν μέτρο άριστον. Και μιας και τέθηκε θέμα φιλοζωίας εξαιτίας ενός απαίσιου, αηδιαστικού και άρρωστου βίντεο θα απαντήσω και για το θέμα της ταυρομαχίας.
Όλα έχουν κάποιο σκοπό-κάποιο λόγο που γίνονται. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις ταυρομαχίες. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές αγώνισμα στην αρχαιότητα. Σα σκοπό είχαν να αναδείξουν το θάρρος, την ψυχραιμία, την ταχύτητα κίνησής και τη σωματική δύναμη του αγωνιζόμενου. Επίσης ακόμη ένας λόγος που γίνονταν οι ταυρομαχίες ήταν θρησκευτικός. Σήμερα οι ταυρομαχίες έχουν ξεφύγει λίγο από τους στόχους και τους λόγους που γίνονταν στην Ρώμη και στην αρχαία Ελλάδα. Όμως ένα μεγάλο κοινό το διαλέγει ως ένα είδος διασκέδασης , όχι γιατί είναι άρρωστοι και θέλουν να βλέπουν ζώα να θανατώνονται (σαφώς θα υπάρχουν κάποιοι ανάμεσα τους) αλλά για την πρόκληση που δέχεται να αντιμετωπίσει ο αγωνιζόμενος ενάντια σε έναν εξαγριωμένο ζώο. Φυσικά σε κάποιους δεν αρέσει αυτού του είδους η διασκέδαση ,και δεν το βρίσκω παράλογο.
Παράλογο βρίσκω τον αριθμό των ταύρων που σκοτώνονται κάθε χρόνο. Θα μπορούσε να  γίνουν 2 αλλαγές στις ταυρομαχίες.
1)       Οι ταύροι που θανατώνονται κάθε χρόνο θα μπορούσε να μοιράζονται για φαγητό στους φτωχούς – αυτούς που δεν έχουν καθόλου χρήματα για φαγητό - .Έτσι θα είχαμε 2 σε 1 .Και διασκέδαση και φαγητό σε αυτούς που δεν μπορούν να το αγοράσουν. Και μην μου πει ότι έχετε και σε αυτό αντίρρηση. Γιατί αν είναι έτσι τότε πρώτα πρέπει να σκεφτείτε τα 35,000,000,000 κοτόπουλα, πάπιες , κατσίκες κ.α.ζ. που θανατώνονται κάθε χρόνο για φαγητό.
Βέβαια κάτι χαζό-
vegans που δεν ξέρουν τι πάει να πει φαγητό , σίγουρα θα έχουν πρόβλημα.
Δεν μας νοιάζει.
2)       Η δεύτερη αλλαγή που μπορεί να γίνει είναι να περιοριστούν οι ταυρομαχίες. Δηλαδή να γίνονται 1 φορά το χρόνο και να θανατώνονται μέχρι 100 ταύροι σε κάθε χώρα. Έτσι να παίρνουν μέρος μόνο οι καλύτεροι του αγωνίσματος και θα ανέβει οι διασκέδαση στο ζενίθ.Σε αυτά αμφιλεγόμενα θέματα έρχεται να προστεθεί και άλλο ένα. Αυτό τις παιδοφιλίας.
Στο συγκεκριμένο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μπορεί κάποιος να το δικαιολογήσει λέγοντας ότι έτσι σκέφτονται και την βρίσκουν οι παιδόφιλοι . Αλλά εδώ δεν μιλάμε μόνο για έναν βιασμό ή έστω με συναίνεση και των δύο που εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα- αλλά για έναν βιασμό παιδιού. Μπορούμε να πούμε ότι ο  (αν-)εγκέφαλος ενός τέτοιου ανθρώπου λειτουργεί διαφορετικά από τον δικό μας. Όμως αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει τέτοιες πράξεις.
Έχει μπει εδώ και χρόνια ένα όριο σε αυτό το θέμα , υπάρχει και ποινή αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι αρκετό για το αποτρέψει.
Όλο τα παραπάνω είναι κάποια παραδείγματα για το που και τι όρια μπορούμε να βάλουμε και αν υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους γίνονται. Δικαιολογημένοι (ή όχι) από κάποιο σκοπό(μερικές φορές) για τον οποίο γίνανε. Φυσικά σε κάποιους φαίνονται λογικοί σε άλλους όχι.

Όμως ποιο άρρωστο ,διεστραμμένο , ανεγκέφαλο ,αηδιαστικό ,άνανδρο , ψυχολογικά διαταραγμένο άτομο θα έβαζε σε κλουβί μια γάτα ,θα την έλουζε με βενζίνη και μετά θα της έβαζε φωτιά μόνο και μόνο για την διασκέδαση. Στη συγκεκριμένη πράξη δεν μιλάμε για κάτι το οποίο θα μπορούσε να δείχνει θάρρος, ταχύτητα κίνησής ,σωματική δύναμη όπως στις ταυρομαχίες. Δεν δείχνει πράξη η οποία δικαιολογείτε για το συνολικό καλό του κόσμου. Δεν είναι καν σεξουαλική διαστροφή (-δεν είμαι και τόσο σίγουρος- ).
Οι άρρωστοι αυτοί άνθρωποι πήρανε μια γάτα, η οποία ούτε τους είχε πειράξει ούτε είχε κάποιου είδους ιό , όπως λύσσα(σε τέτοιες περιπτώσεις το ζώο ή θα πεθάνει μόνο του ή από ευθανασία για προφανείς λόγους)
και γενικά δεν υπήρχαν σημάδια που να φανερώνουν κάποιο λόγο για τον οποίο έπρεπε να γίνει αυτό.
Ο μοναδικός λόγος που λένε, είναι ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο σε κάποιον άνθρωπο δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση. Βέβαια , λόγο της αμορφωσιάς που έχουν και την περιορισμένη λειτουργία του εγκεφάλου τους και των ψυχολογικών προβλημάτων ,το βρήκαν αστείο και δεν πρόκειται να καταλάβουν ότι κακός είναι ακόμα ελεύθεροι .
--Παρόλο που βρίσκω καλό την κατανάλωση κρέατος δεν βρίσκω σε καμία περίπτωση αστείο τη σφαγή ενός ζώου και φυσικά ούτε ανθρώπου.--

Διασκέδαση ξέρω ότι είναι πχ το κλάμπινκ , ψυχαγωγία μπορεί να είναι το θέατρο ένας κινηματογράφος, κάποιο άθλημα ή αγώνισμα , η μουσική , και πάρα πολλά άλλα πράγματα. Τώρα βέβαια μάθαμε ότι το κάψιμο μιας γάτας μπορεί να αποτελέσει και είδος διασκέδασης. Ναι θα μπορούσε. Για ψυχολογικά διαταραγμένα μυαλά σαν αυτούς.
Αν δεν έχετε χρόνο , ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει , στείλτε το μαιλ ή και κάποιο δικό σας ώστε αυτά τα άτομα επιτέλους να ενταχθούν στην κοινωνική θέση που τους αξίζει… στο ψυχιατρείο.
322

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου