Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

322: Κράτα μικρό καλάθι...Γιατί;
Το "πολυνομοσχέδιο" θα ψηφιστεί.
Θα πάρουμε την έκτη δόση.
Θα γίνουν πρόωρες εκλογές.Με συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ.Μπορεί να εξαφανιστεί και από τον πολιτικό χάρτη -πράγμα που το εύχονται ακόμα και οι ψηφοφόροι του.
Θα βγει η ΝΔ.Όχι με αυτοδυναμία.Πιθανότητα θα υπάρξει κάποια συνεργασία με το ΛΑΟΣ- εφόσον θα έχει αυξήσει  του βουλευτές του ώστε να συγκεντρωθεί η αυτοδυναμία.
Και μέσα σε όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ, συγκεκριμένα ο Παπανδρέου θα...
..την "κάνει" από την πίσω πόρτα (πριν 1-2 χρόνια είχε ερωτηθεί αν μετά την θητεία του θα φύγει από την χώρα και θα πάρει την θέση Γενικού Γραμματέα (;) για κάποιο οργανισμό.-Απάντησε αρνητικά, αλλά ποιος του έχει εμπιστοσύνη;)

Όσοι ονειρεύεστε ένα νέο-Γουδι ξεχάστε το. Θα την πληρώσουν μόνο όσοι δεν έχουν ισχυρή κάλυψη. Δηλαδή τύποι σαν τον Μαντέλη αλλά μην νομίζετε ότι θα μπει κανένας φυλακή.

Η ΝΔ -ο Σαμαράς ποιο συγκεκριμένα ,έχει υποσχεθεί του κόσμου τα καλά. Παρακαλάει να τον κάνουμε Πρωθυπουργό.Γιατί; Για να μας σώσει; Πως; Το πρόγραμμα που παρουσιάζει είναι καλό.Μάλλον ήταν καλό για την περίοδο 2008-2009. Τώρα όμως; Η χώρα μόλις τελειώσουν τα λεφτά της έκτης δόσεις με τι διαπραγματευτεί ; Με τα θετικά αποτελέσματα που εμφανίζει; ΠΟΙΑ; Που είναι; ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ στην Ευρώπη, στην Ελλάδα (μέχρι στην Ιαπωνία έφτασε η χάρη μας) , όχι μόνο προβλέπουν χρεωκοπία αλλά πολιτική και κοινωνική αστάθεια. 'Εχουν άδικο;

Πως θα μπορέσει η ΝΔ να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμά (παραδόξως φιλολαϊκό) τη στιγμή που για να πετύχει το πρόγραμμα χρειάζεται χρόνο και χρήμα (από το λαό) τη στιγμή που δεν έχει ούτε χρόνο αλλά ούτε και λεφτά έχουν απομείνει για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.;

Το σίγουρο είναι ότι είμαστε αδιέξοδο. Παρόμοιο αδιέξοδο του '67. Και τι θα γίνει ; Πραξικόπημα; Όπως έκανε ο Παπαδόπουλος; Φιλο-χουντικέ θα σε απογοητεύσω. Ο Παπαδόπουλος ήταν Έλληνας Στρατηγός και ακομμάτιστος(με τις Αμερικάνικες ευλογίες πάντα).Ήταν καλό αυτά που έκανε όταν Κυβέρνησε; Εξαρτάται..Γιατί; Από πλευράς οικονομικών ΝΑΙ.Από πλευρά Δημοκρατικών θεσμών και πάει λέγοντας.Προφανώς και ΌΧΙ. Παράδοξο ε; Οι Δημοκράτες δεν κατάφεραν να δώσουν λύση και την έδωσε ένας Δικτάτορας(τουλάχιστον στα οικονομικά).. Επανέρχομαι στο σήμερα. Υπάρχει καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο σήμερα; Δηλαδή κάποιος Έλληνας στρατηγός να αναλάβει τα ηνία της χώρας; Η απάντηση είναι : χαχαχαχα! Φρόντισε για αυτό ο Α. Παπανδρέου.

Μας έμεινε ένα ακόμα κόμμα. Το ΚΚΕ. Εδώ να δεις γέλια! Γιατί; Θα πάρει την εξουσία με πραξικόπημα; Με τι όπλα;Με το iphone της Παπαρήγας; Ποια χώρα θα τους στηρίξει; Η ΕΣΣΔ έπεσε. Η Κίνα; Την έχει αποκηρύξει το ΚΚΕ. Εκτός και αν στη ανάγκη για πόρους υποκύψουν..  Αν επιχειρήσουν πραξικόπημα θα βρουν απέναντι το την αστυνομία και το στρατό που θα τους ανατρέψει,πιθανός. Δεν το συζητάω ότι η ΗΠΑ και η ΕΕ σίγουρα θα μας διώξουν και θα κηρύξουν εμπάργκο σε όλα. Γιατί όχι μόνο θα λέει όχι σε όλα αλλά δεν θα δέχεται ότι της προτείνουν η ΕΕ. Με λίγα λόγια θα είμαστε <<γύρω-γύρω Σάββατο και στη μέση Κυριακή>>. Δεν ξέρω πως θα μπορέσει να μας ωφελήσει αυτό..

Δεν θα μπω στο κόπο για να γράψω για τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ,Οικ.Πρασ. Χ.Α. και άλλα. Χάσιμο χρόνου.

Μας έμεινε κάτι άλλο;

Κάτι "ψιλά"..

Η ΕΕ ,ΕΚΤ, ΔΝΤ , Γερμανία Γαλλία μπλα μπλα μπλα βάζουν σε εφαρμογή το haircut.. Δηλαδή κούρεμα ομολόγων ή το χρέους κατά +50%...Τι έπαθαν πήραν γραμμή από το ΚΚΕ που λέει όχι σε όλο το χρέος;; Φυσικά και όχι . Το κούρεμα δεν συ μένει μείωση του χρέους αλλά αύξηση του χρόνου αποπληρωμής. Με λίγα λόγια ,οι κάτοχοι Ελληνικών ομολόγων δεν θα χάσουν χρήμα αλλά χρόνο. Θα πάρουν τα λεφτά τους απλώς αντί να γίνει σε 2 χρόνια για παράδειγμα θα γίνει 10 και ίσως παραπάνω. Τι μπορεί να γίνει; Πανικός στις περίφημες αγορές. Στο άκουσμα και μόνο ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει θα φεύγουν οι καταθέσεις από την Ελλάδα για ξένες τράπεζες με φορτηγά. Οι τράπεζες έχουν που έχουν πρόβλημα ρευστότητας φανταστείτε τι θα γίνει.Παράλληλα εφόσον θα κυρήοξυμε πτώχευση θα πρέπει να πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου.Τα CDS. Τα οποία σήμερα έχουν αξία δισεκατομμυρίων. Από θα τα βρουν  αυτά τα χρήματα για να πληρωθούν; Ούτε και εκεί ξέρουμε τι θα γίνει..

Τι μας έμεινε; Να βγούμε στους δρόμους ; Αντε πάμε. Πως όμως, έτσι χύμα; Έχετε αναρωτηθεί τι θα βγει από αυτό; Λαικός φασισμός; Γιατί για λύση δεν το βλέπω.. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.Για μασόνους , για κομμουνιστές τι Εβραίους και δεν συμμαζεύεται..

Οι αγανακτισμένοι αποδείχτηκαν εκτός από μια ανοργάνωτη δύναμη , πανηγύρι και νυφοπάζαρο. Απόδειξή ότι με το που ήρθε το καλοκαίρι όλοι οι την έκαναν. Από 500.000 αγακτισμένοι μείνανε 3000-6000, περίπου.Και αυτοί μέλει του Συριζα και άλλων αριστερών οργανώσεων(καμία σχέση με ανεξάρτητους Έλληνες πολίτες). Πάπαλα και αυτό.

Μας έμεινε ο χρόνος.Δηλαδή περιμένουμε είτε στους δρόμους είτε στο σπίτι μας για την μαγική λύση.Γιατί αν έχετε την ψευδαίσθησις ότι θα αφήσει ο Έλληνας την πολυτέλεια του καφέ και θα  πάρει τα όπλα θα μπουκάρει στην Βουλή και θα λυθούν τα προβλήματα δεν το βλέπω.

Δεν αμφιβάλω για την αγανάκτηση κάποιου . Αυτό που βλέπω ποιο πιθανών είναι γίνει ένα χάος στην χώρα με αύξηση της εγκληματικότητας και ότι άλλο συνεπάγεται από την εξαθλίωση που ζουν σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας.

Υπομονή και κάτι θα γίνει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου